„A dinasztia nem tart örökké”: a Montreal Canadiens hosszú és lassú csökkenése

Ma, a Bell Centerben – a Canadiens otthonában 1996 óta – a nagyság maradványai égbolt tekintetben maradnak, ahol a bannerek 24 Stanley-kupa trófeát és Maurice ‘The Rocket’ Richard, Beliveau és Beliveau-i nyugdíjas mezei emlékeit emlékezik. Ken Dryden és mások a dicső idő emlékére emlékeztetnek, hosszú múltra. Olyan sokan voltak a zsákmányok, nincs lehetőség arra, hogy bemutassák a 24 Prince of Wales trófeát, amiket NHL rendes szezonbajnokságként nyertek. Két héttel azután, hogy a klub utolsó Stanley Cup győzelmi felvonása után 1993-ban megrongálódott a Bell Center, a legenda szerint a szellemek mögött maradtak a fórumon, most egy mozi-komplexum, amelyet a kedvezményes üzletek forgóajtója szaggatott. A Molson tulajdonában lévő Canadiens új otthonát körülvette a tornyos társasház projektekkel, és a klub értéke 1,25 milliárd dollárra emelkedett.Azonban ez a szám nem ad otthont a rajongóknak, akik kétségbeesettek a 25. kupaért, a unibet élő fogadás klub egyszeri meggyőző hírneve, mint a New York Yankees, a Boston Celtics és a Los Angeles Lakers elit észak-amerikai profi sportfranchise. Ez nem egy nagyon egészséges helyzet. A legjobb játékosok, akik itt akarnak játszani, elhagyják a várostSerge Savard

„Emlékszem a győzelemre és a büszkeségérzetre, ami vele volt, csak tudva, hogy jobb, mint mindenki más. Nem csak a jégkorongcsapata, hanem a városod számára. Mindig több volt, mint egy sport itt ”- mondja 35 éves Michael Barratt, aki az ötéves fiát, Oliveret az első Canadiens-játékához kezeli októberi este, amikor a Habs megverte a Calgary Flames-t. 2.Lehet, hogy a Canadiens a 2018-19-es szezonra bátorító jegyzetbe kezdett, de a védekező bajnok Washington Capitals-nél egy meccsre kerül, nincs semmi, ami arra utalna, hogy a cím aszálya nem terjed ki a 26. évre. Ez egy olyan városban, amely még soha nem járt több mint kilenc év között a Kupák között, ami akkor kezdődött, amikor a Maroons voltak a bajnokságban. Ma a klub egy újabb viharos offseason után újjáépít egy másik kapitánygal, egy másik darabot, ami egykor egy fényes, ígéretes magot hagyott el.

„A csapatok évszázadokon áthaladnak. Ennek egy része a rossz vezetés, ennek egy része a rossz szerencse. Néha önelégültség.De általában mindhárom kombinációja ”- mondja Stan Fischler, az NHL történetírója, a Canadiensről szóló számos könyv szerzője, aki nem tudott visszatérni a döntőbe a legutóbbi 25 évvel ezelőtti győzelmük óta. „A dinasztia nem folytatódik örökre.”

A Rocket vezetésével a „Punch Line” 1944-ben befejezte a 13 éves Stanley Cup aszályt, hogy 35 éves futamot indítson 18 címmel. Ekkor a képlet egyértelmű volt: A Canadiensnek jogai voltak a Quebec tehetségére, és egy kanadai-cross-Kanadai rendszerbe kerültek, ahol az angolul beszélő kanadai és amerikai játékosok körbefordították a listát.Ez az 1967-es első bővítési hullámmal kezdett megváltozni, és a szabad ügynökség mai korszakában csak négy Quebec-születésű játékos van egy csapatban, amely csak egy francia nyelvű edzőt foglalkoztat – függetlenül attól, hogy ő a legjobb jelölt vagy nem.

„Történelmileg ez a profi sport egyik legnagyobb franchise-je” – mondja Petr Svoboda, a korábbi Canadiens védőművész, aki cseh bennszülött, aki 1986-ban emelte a kupát. sok szupersztár és karakter. Még az öltözőben is belépett egy másik Famer Csarnokába, és megdörzsölte magát. Tényleg tudták a város és a csapat szívverését, a francia unibet fogadási bónuszok kanadai szenvedélyt, ami hihetetlen. Ez a legjobb hely, ahol jégkorongot játszhat.Ez nagy nyomás, és talán nem a legjobb hely mindenkinek, de ez jobb játékos és jobb emberré teszi.

„Úgy tűnik azonban, hogy több gondja van (a vezetésnek) arról, hogy mit mondanak. a jégen a jégen történik. ”Facebook Twitter Pinterest A Canadiens 1993 óta nem nyert Stanley Kupát, amikor öt játékban legyőzte a Los Angeles-i királyokat. Fénykép: Bennett Bettett / Getty Images

1993 óta a Canadiens menedzsmentje megpróbálta tisztázni a Stanley Cup sikereit, a másik után elszenvedett kereskedelemnek köszönhetően. 2016-ban PK Subban, egy lélegzetelállító védő, aki a Les Tricolores-t támogatta, és 10 millió dolláros adomány mellett elkötelezte magát a városnak, a Montreali Gyermekkórházba.Max Pacioretty csapatkapitányt szeptemberben szállították ki egy nagy nyilvánossággal, Marc Bergevin főigazgatóval való közreműködés után, és a tesztelés nélküli fiatalok listáját hűvös, karakteres játékosokkal egészítették ki, amikor a harcok és a fizikai játék az NHL-ben csökken.

„Ez nem nagyon egészséges helyzet. A legjobb játékosok, akik itt akarnak játszani, elhagyják a várost. A mag minden eltűnt. Nem akarják újjáépíteni, de ez az, ami ez az, ”korábbi Canadiens játékos, vezérigazgató és a Hall of Fame védője, Serge Savard mondta a vezetőségről Pacioretty ügyei során. „Szomorú.”

A korábbi játékosok, mint a Savard, előbbi szerephez jutottak, amikor a pályafutásuk lezárult, hogy a jelenlegi játékosok hozzáférhessenek a tapasztalatokhoz és ismeretekhez.Nem volt szokatlan, hogy a játékosok a fórum jégéből próbálták felnézni Beliveau-t, aki futott az arénában, vagy Doug Harvey a vörösekben nézte. Ez a hagyomány eltűnt, amikor a vállalati profil nőtt. történetükről és örökségükről és a csapataikról. Olyan, amit én kellett megtanulnom magamnak, ”mondta Pacioretty, egy másik a csapatkapitányok listáján, hogy a karrierjük vége előtt kereskedjenek. Bob Gainey, a Famer Hall hallgatója volt az utolsó kapitány, aki Canadiens játékosként járt nyugdíjba… 1989.

„Mindent jelentett nekem.Nagyon büszke voltam rá, élveztem az idejét. Kupa döntő az első szezonban a bajnokságban.

„A rajongók büszkék rá, a játékosok büszkék rá, némelyikük franciául is tanul. A 30 csapat közül senki másnak nincs erős francia és angol közössége. Ott jön be a történelem és az örökség.A legtöbb nagyszerű játékos franciául van, így nagyon jó hallani, hogy a Quebec-i térségben való nevelésükben milyen más volt a csillagok a Habok számára. eszközzel, az angol nyelvű edző utoljára átvett tiltakozásokkal átmenetileg. Kevés megfelelő francia nyelvű edző áll rendelkezésre, a Canadiensnek gyakran fordulnia kell egy újrafelhasználott jelöltekhöz. Claude Julien jelenlegi edzője – amelyet a csapat 2006-ban hajtott végre – a Boston Bruins kiadása után két évszázaddal ezelőtt került vissza. cél: Játékok megnyerése érdekében – Blake – aki kétnyelvű volt – egykor a Canadiens szekrényszobáját választó nyelvre adott kérdésre horkant.Ez a törekvés – hogy a Stanley Kupa győztese semmi sem volt elfogadható – eloszlott a rájátszásba, és remélve, hogy túlzott fizetős kapus jön ki a legrosszabb pályájából, vagy a csapatból, felmelegszik. A tavalyi szezonban a Canadiens a negyedik legrosszabb rekordot fejezte be, amelyet Bergevin „attitűd” problémának tulajdonított, soha nem foglalkozott azzal, hogy nem tett semmit, hogy megerősítse a listát, amely nem tudott legyőzni, miközben elvesztette a szabad ügynököket, Andrei Markovot és Alexander Radulov.

A hét évig tartó újrakezdés ellenére, a Bergevinben ígéretes ígéretnek tekinthető, a Canadiens rajongói a klub törzskönyvének köszönhetően továbbra is reménytelenek maradnak, annak ellenére, hogy a klub nem fejleszti fiatal tehetségét és képtelenségét mindenféle szabadúszónak kell lennie.Montrealban a dinasztia csodája marad.

„Annyira elrontották a győzelmet, de soha nem vállaltuk magunkat” – mondja 72 éves Michel Carrier, aki a 150 kilométeres visszatérést teszi. utazás az otthona Trois-Rivieres-ben, szezononként 41 alkalommal, szezonbérlőként. „Határozottan élvezni fogjuk a 25. helyet. Éhesek vagyunk.”

Rate this post