A Yaya Touré elhagyta a listát a 2016-os afrikai játékosnak

A négyszeres győztes és a Manchester City középpályás épp most visszatért a klubjához, így első szezonban a Premier League-t a Crystal Palace-ban jelentette be.

Hosszú inaktivitási ideje látható Touré, aki dühös volt, hogy nem nyerte meg az utolsó afrikai díjat, hagyja ki a választást a szavazási panelen. díjat, valamint a tavalyi győztest, Pierre-Emerick Aubameyangot és az egykori Chelsea Winger Mohamed Salah-t.A díjnyertes január 5-én kerül meghirdetésre. A Vincent Kompany ismét kijelentette, hogy a Manchester City utolsó célpontja 16 Tovább

A Touré-t az ügynöke, Dimitri Seluk és a város Betclic online sport fogadás vezetője közötti vita során a City ellen játszották , Pep Guardiola, aki az elefántcsontparti képviselő képviselőjének bocsánatkérését kérte a médiában elkövetett szédítő megjegyzésekről. A Touréa e hónap elején történt bocsánatkérés után a 33 éves lány visszahívta az első csapat csapatát, és mindkét gólt szombati 2-1-es győzelmén szerzett a Crystal Palace-nál.

A Touré az utolsó ítéletet vette át Januárban, amikor Aubameyang véget ért a négyéves uralkodásának Afrika legjobb játékosaként, mondván, hogy „szégyen Afrikára”, és „kifogásolhatatlan” volt, hogy az elért eredményeket, mint az Afrikai Nemzetek Kupa nyertes kapitánya az Elefántcsontparton, nem ismerte el megfelelően.A Touré azóta visszavonult a nemzetközi labdarúgásból.

A CAF azt mondta, hogy a legutóbbi listáját a Betclic mobil bónusz média, a technikai és fejlesztési bizottság és a 20 tagú szakértői testület 10 tagja szavazta.

Azt mondta, hogy a győztest a CAF 54 társult nemzeti szövetsége és társult tagjainak edzőinek és műszaki igazgatóinak szavazatai, valamint szakértői testület 10 másik tagja szavazza.

A Gabon csatárja Aubameyang kiváló szezont élvez Borussia Dortmunddal az egyiptomi Salah lenyűgözte a Serie A-t a romákkal, míg az Betclic mobil fogadás algériai Mahrez volt a Premier League győztese a Leicester-ben májusban.

Nyáron a Mahrez honfitársa, Slimani csatlakozott hozzá, amikor Szenegál előre Mané Southamptonból Liverpoolba költözött. Az év rövid listája

Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon / Borussia Dortmund)

Riyad Mahrez (Algéria / Leicester City)

Sadio Mané (Szenegál / Liverpool)

Mohamed Salah (Egyiptom / Roma)

Iszlám Slimani (Algéria / Leicester város)

Rate this post